de Landelijke Kringen

Stichting De Kringen is een non-profit organisatie die zich richt op lesbische vrouwen, homoseksuele mannen en biseksuele mensen in Nederland. Kort gezegd is De Kringen een federatie van lokale groepen die bestaan uit 8 tot 15 mensen die regelmatig bij iemand thuis bij elkaar komen. Voor een gesprek over onderwerpen die met homoseksualiteit te maken hebben of gewoon een praatje. De meeste groepen organiseren ook andere activiteiten, zoals dagtrips, samen eten of het homo-nachtleven verkennen.

Groei
In de meer dan 50 jaar dat de organisatie bestaat heeft De Kringen zich ontwikkeld tot een gewaardeerd alternatief voor het homo-uitgaansleven. Daarbij wordt de nadruk gelegd op gesprekken, (h)erkenning, steun, vrienden maken en vooral ook: samen plezier maken.

Voor iedereen
Sommige kringen zijn 'gemengd' wat betreft leeftijd, geslacht en voorkeur, terwijl een aantal zich specifiek richt op mannen, vrouwen of biseksuelen. Verder bestaat er een aantal jongerenkringen (voor meiden en jongens onder de dertig), verspreid over heel Nederland. De stad Utrecht, met meer dan veertig kringen en de bestuurszetel, is min of meer de Kringenhoofdstad.

Landelijke website: www.kringen.nl.